Tryggheten av et erfarent meglerhus – uten megleren

Det kan være mange grunner til å selge bolig uten megler, men felles for alle boligsalg er at oppgjøret må gjøres trygt og i henhold til lovverket.

Artikkel bilde par3

I Sem & Johnsen møter vi boligselgere i mange ulike situasjoner. De fleste ønsker «full pakke», mens noen ordner det aller meste selv. Vi ønsker at sistnevnte gruppe også skal få føle på en trygg og god handel, og tilbyr derfor tjenesten oppgjør.no.

I denne artikkelen skal du få møte en boligselger med litt andre forutsetninger for salget av boligen sin, enn det mange kanskje har. At behovet for klassisk eiendomsmegling var annerledes, gjorde imidlertid ikke oppgjørsprosessen noe mindre prekær – for det er rett og slett ikke alt man bør gjøre helt på egen hånd.

Oppgjør. Kun oppgjør.

Julie og samboeren hadde bestemt seg for å flytte sammen, og kjøpe seg en større leilighet enn den hun hadde fra før. Den gamle leiligheten på Sandaker skulle søsteren hennes overta. Med god kjennskap til boligen fra før, og avtalt pris på forhånd, så hun selvfølgelig lite poeng i å hyre inn en eiendomsmegler til å hjelpe henne med å oppnå best mulig pris.

Julie og samboeren tenkte de skulle ha god tid til å sluttføre salget til søsteren, men så dukket drømmeboligen opp. Oppgjøret med søsteren måtte skje brennkvikt. Julie fikk høre om oppgjør.no, og det tok ikke lang tid før inntrykket hennes av tjenesten som et smidig og profesjonelt alternativ slo rot.

Dagen etter at hun hadde fylt ut skjemaet på siden, ble hun oppringt av en oppgjørsmedsarbeider fra Sem & Johnsen. Et par samtaler og signeringer senere var oppgjøret unnagjort, skuldrene senket og alle på plass i nye, respektive boliger. Julie beskriver selv brukeropplevelsen som upåklagelig:

– Det var utrolig lettvint å bruke oppgjør.no. All relevant informasjon var tilgjengelig, tjenesten hadde et profesjonelt og forståelig brukergrensesnitt og oppfølgingen fra megler sto til 10/10. Jeg trengte kun hjelp til oppgjør, og det var akkurat det jeg fikk – oversiktlig og raskt.

Hvordan fungerer oppgjør.no?

Først og fremst må du finne en kjøper og avtale kjøpesum for boligen din. Deretter legger du inn boligsalget i skjemaet på oppgjør.no, og følger instruksjonene videre. Dette tar kun et par minutter.

En oppgjørsmedarbeider fra Sem & Johnsen tar kontakt med deg, og henter inn nødvendig informasjon og dokumentasjon. Alt konkretiseres i kjøpekontrakt og oppgjørsskjema, som du og kjøper enkelt kan signere elektronisk.

Da gjenstår bare overtakelse og skifte av hjemmel til boligen, som vi også håndterer for deg, slik at du kan konsentrere deg om flyttingen. Når alle dokumenter er signert, gjennomføres selve oppgjøret, hvorpå kjøpesummen utbetales til selger.

Enkelt og greit.

En ideell løsning for salg uten megler

For Julie ble oppgjør.no et naturlig valg, gitt situasjonen hun sto i. Hun utelukker imidlertid ikke å bruke tjenesten også i fremtiden:

– Hvis ikke du trenger hjelp til styling, visning og gjennomføring av budrunden, er oppgjør.no perfekt. Du vet at du har et erfarent og profesjonelt meglerhus i ryggen som kan transaksjoner, og kan være trygg på at du slipper overraskelser og ekstra kostnader.

Hun understreker likevel at dersom hun skulle solgt en bolig på det åpne markedet, ville hun gått gjennom en klassisk prosess med eiendomsmegler fra start av. Ved oppgjør etter et privatsalg anser hun imidlertid oppgjør.no som en optimal løsning, og nøler ikke med å anbefale tjenesten til andre.

– En brukervennlig og enkel tjeneste jeg definitivt kommer til å anbefale videre. Absolutt alt fungerte akkurat som det skulle! Skal du selge bolig og ikke har behov for megler, er dette veien å gå for deg.

Hvem kan bruke oppgjør.no?

I Norge er det ikke pålagt å benytte seg av eiendomsmegler ved salg av bolig. Mange profesjonelle aktører velger følgelig å gjøre jobben selv, for eksempel for å spare penger.

Oppgjøret derimot, må utføres av en sakkyndig. Og her er det penger å spare på å benytte seg av en tjeneste som oppgjør.no. Da kan du som boligselger være sikker på at salget rundes av på en trygg og profesjonell måte – uten å involvere et meglerhus i hele prosessen.
Det samme gjelder oppgjør som skal gjøres mellom privatpersoner (som i Julies tilfelle). Enten du skal selge boligen din til naboen, overdra den til et familiemedlem eller kjøpe ut en ekspartner, er oppgjør.no en smidig og effektiv oppgjørstjeneste.

Lurer du på om oppgjør.no kan være noe for deg, eller har du andre spørsmål til oss om tjenesten? Meld i fra, så tar en oppgjørsmedarbeider kontakt med deg.

Kontakt oss

Vi holder til i moderne lokaler i Oslo sentrum, nærmere bestemt i Ruseløkkveien 30 i Vika. Vi hører gjerne fra deg!

Oppgjør.no / Sem & Johnsen Oppgjør AS

Postboks 1613 Vika, 0119 OSLO

E: post@oppgjør.no

T: 22 83 22 00

Pil opp